Covid-19 Veli Bilgilendirme

Değerli Velilerimiz,

Covid-19 ile ilgili almış olduğumuz önlemler hakkında sizleri daha önce bilgilendirmiştik. Devam eden çalışmalarımızla ilgili son durum güncellemelerini paylaşmak isteriz.

Özel İzmir Dokuz Eylül Koleji olarak, T.C. Sağlık Bakanlığı (detaylı bilgi için tıklayın) Dünya Sağlık Örgütü (detaylı bilgi için tıklayın) ve diğer uluslararası kaynaklar tarafından yapılan bilgilendirmeleri yakından takip etmekteyiz.

1. Okulumuzun detaylı temizlik ve havalandırılması yapılmakta ve salgın hastalıkla mücadele aksiyonları uygulanmaktadır.
  2. Sınıf, sıra, masa, dolap, pencere, kapı kolları, elektrik düğmeleri, merdiven tırabzanları ve diğer malzemelerin temizlik ve dezenfeksiyonu sertifikalı temizlik ürünleri ile yapılmaktadır. Temizlik konusunun daha etkin ve titiz yürütülmesi yönünde gerekli bilgilendirmeler ilgili birimlere yapılmıştır ve kontrolü sağlanmaktadır. Lavabolarda anti-bakteriyel sıvı sabunlar kullanılmaktadır. Kampüsün rutin temizlik hizmeti dışında ileri temizlik/dezenfektasyonu titizlikle yapılmaktadır. (11.03.2020)
  3. Ortak kullanım alanlarında salgın hastalıkla mücadeleyi konu alan bilgilendirme posterleri asılmış olup, gerek eğitim gerekse görseller aracılığıyla kampüsteki herkes bilgilendirilmektedir.
  4. Dersliklerimizin sık sık havalandırılması sağlanmaktadır.
  5. 11.03.2020 tarihi itibariyle tüm servis araçlarımız, virüsler ve bakterilere karşı dezenfektasyon işlemi uygulanmıştır.
  6. Salgınla etkin mücadele için öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımıza Covid-19 hakkında gerekli bilgilendirmeler ve uyarılar yapılmıştır. Daha detaylı bilgilendirmeler elimize ulaştıkça güncel paylaşımlar yapılacaktır.
  7. Sınıflarımızda öğretmenlerimizin sorumluluğunda el dezenfektan spreyleri sağlanmıştır.

Öneriler:

• Mecbur kalmadıkça AVM, sinema, kapalı oyun alanları gibi toplu bulunulan kapalı ortamlarda vakit geçirilmemesine özen gösterilmelidir.
  • Bir haftalık Nisan tatili yaklaşırken, hafta sonları da dâhil olmak üzere uluslararası ve ülke içinde seyahat etmekten kaçınılmalıdır. Yurtdışına çıkılması durumunda, okul idaresinin bilgilendirilmesi istenecek, öğrencilerimizin okula devamı için Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönergeleri takip edilecektir.
  • Kişisel hijyen ve doğru el yıkama alışkanlığının, bu tip enfeksiyonlarda en etkin ve en kolay korunma yöntemi olduğu unutulmamalıdır. Eller sık sık ve en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır.
  • Bu doğrultuda öğrencilerimiz, arzu ederlerse yanlarında el dezenfektanları getirebilirler.
  • Hapşırma ve öksürme sırasında herkesin ağız ve burnunu dirseklerinin iç yüzü veya tek kullanımlık mendille kapatması önemlidir.
  • Ellerin ağız, yüz ve gözlere temas ettirilmemesi alışkanlık haline getirilmelidir.
  • Etraftaki kişilere yakın mesafede durmamak (en az 1 metre mesafeyi korumak), öpme, sarılma, tokalaşma gibi temaslardan kaçınmak önemlidir.
  • Ateşi olan öğrencilerimizin ateş kontrol altına alınana kadar evde istirahat halinde olmaları sağlanmalıdır.

Şikâyetleriniz olduğunda en kısa zamanda sağlık merkezine başvurulması, hasta kişilerin, toplu yerlerde maske takması virüs yayılımını önlemede daha da önemlidir. Bu tür hastalıkların ağır seyrettiği kişiler genellikle altta yatan kronik hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi zayıf kişiler, yaşlılar ve yeni doğanlardır. Bu kişilerin ve bunlarla yakın temasta olanların korunma önlemlerine daha fazla dikkat etmesi gerekir.

Ülkemizdeki olası bir salgına karşı hazırlıklarımız yapılmış ve gerekli önlemler alınmıştır.

1. Öğrencilerimiz mevsimsel bulaşıcı hastalıklara da yakalanmaktadır. Biz yetişkinlerin sakin kalarak çocuklarımızın maruz kaldığı haberlerden endişelenmemelerini sağlamamız pedagojik olarak önem teşkil etmektedir.

1. Ateş, hapşırma, öksürük, nefes darlığı gibi bulguları olan öğrencilerin velileri tarafından okuldan hızla alınarak, tetkiklerini yaptırmak için sağlık kurumuna götürmesi ve sonuçları konusunda okulumuza bilgilendirme yapılması önemlidir.

1. Gelişmelerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yönerge ve kararları yakından takip edilecek ve uygulanacaktır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Özel İzmir Dokuz Eylül Koleji